Невідомий Ісаак Шварц та художник Ієронім Босх

Haywain_central_panel_of_the_triptych_WGA

Ієронімус Босх. Віз сіна. 1500—1502 рр.

Олеся Манько

Декілька місяців тому ми з татом відвідали лекцію чудового кінорежисера-документаліста, знавця живопису та прекрасного лектора —Валерія Балаяна.

Спочатку господар вечора показував нам картини видатного  художника Ієроніма Босха, особливо цікавою була картина «Віз Сіна», на якій зображена гора з сіна, наверху сидять правителі, господарі життя, а внизу – їхній народ: голодні діти, монахині, жебраки. Цією картиною художник  показав красу та убогість тодішнього життя, що дивовижно перегукується з сучасністю.

Але головною темою цього вечора був документальний фільм Валерія  Балаяна, присвячений видатному композитору, автору музики до більш ніж 50 фільмів – Ісаакові Шварцу. Завдяки чудовій режисерській роботі Валерія Балаяна, ми побачили реальне життя російського села та реальне ставлення влади до  талановитих людей. У цьому

Шварц_Ісаак_Йосипович

Ісаак Йосипович Шварц, радянський та російський композитор

фільмі головною темою було нелегке життя головного героя, розстріл його батька, евакуація, війна.

Та головним випробуванням для Ісаака Шварца була робота в умовах радянської цензури та те, що він змушений був працювати простим вчителем музики через просту людську заздрість певних людей,зокрема, Андрія Петрова. Також  Ісаак Шварц розповідав про роботу з акторами, а саме з Андрієм Мироновим та Булатом Акуджавою.

Дуже вдячні Валерію Балаяну за чудовий вечір і просвітницьку діяльність,яку він проводить для усіх нас.

Оставьте комментарий